Stranka CDU polaže nade u dvadesetogodišnjega Hrvata Mirka Trutina, studenta psihologije, rođenoga u Frankfurtu, koji je već nekoliko godina uspješno angažiran u politici velegrada na Majni

 

 

 

 

Njemu je tek dvadeset godina, a već naveliko plijeni pozornost njemačkih medija koji bruje o njegovim političkim inicijativama. Nova velika politička nada njemačke demokršćanske stranke CDU stiže iz Imotskoga, a riječ je o dvadesetogodišnjem Hrvatu, studentu psihologije, rođenom u Frankfurtu , koji je već nekoliko godina uspješno angažiran u politici velegrada na Majni, gdje u ogranku Nordend obnaša odgovornu dužnost.

Mirko Trutin je ovih dana postao glavna atrakcija budući je pokrenuo inicijativu za smanjenje plaće gradskim političkim djelatnicima u Frankfurtu, čemu je veliku pozornost dao i njemački visokotiražni dnevnik Bild.
Od političkih uzora mladi političar demokršćanske orijentacije rado će istaknuti kancelarku Angelu Merkel i Petru Roth, dugogodišnju uspješnu gradonačelnicu Frankfurta. Mirko je i veliki optimista što se tiče ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
Opširnije