Upravni odbor Hrvatske matice iseljenika imenovao je profesoricu Mirjanu Anu-Mariu Piskulić vršiteljicom dužnosti ravnateljice. Naime, dosadašnjem ravnatelju HMI mr.sc. Marinu Knezoviću dana 16. srpnja 2016. istekao je četverogodišnji mandat

Na svojoj drugoj sjednici, održanoj 14. srpnja ove godine, Upravni odbor Hrvatske matice iseljenika imenovao je profesoricu Mirjanu Anu-Mariu Piskulić vršiteljicom dužnosti ravnateljice. Naime, dosadašnjem ravnatelju HMI mr.sc. Marinu Knezoviću dana 16. srpnja 2016. istekao je četverogodišnji mandat.
Mirjana Ana-Maria Piskulić rođena je 1958. godine u Južnoafričkoj Republici kao dijete iseljenika. U Zadar se s obitelji seli 1969. godine. Diplomirala je studij logopedije i fonetike na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon prvog radnog iskustva u SUVAG-u, godine 1991., nastavlja raditi u Hrvatskoj matici iseljenika. Potom je devet godina provela u diplomaciji kao ugovorni diplomat, od početka 2015. kao prva tajnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri, a od 2008. do 2013. je bila generalna konzulica u Sydneyju.
Početkom 2014. godine vraća se u HMI i postaje rukovoditeljica Odjela za informiranje iseljeništva. Surađuje u uspostavljanju vrlo uspješnog Večernjakova portala za iseljeništvo “Moja Hrvatska” u kojem redovito objavljuje.
Nove članove Upravnog odbora Matice početkom lipnja imenovala je hrvatska Vlada na čelu s premijerom Tihomirom Oreškovićem. Upravni odbor HMI čine predsjednik Milan Kovač, dipl. oec. i članovi književnik Hrvoje Hitrec, dr. sc. Vjekoslav Jeleč, književnik Đuro Vidmarović i Lada Kanajet Šimić, prof.