Ove godine projekt će okupiti 35 mladih iz 16 zemalja:  Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Srbije, Poljske, Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Argentine, JAR-a i Australije, koji će domaćinima pomoći u očuvanju i promociji arheološke baštine

U periodu od 15. kolovoza do 1. rujna na Murteru se održava ECO HERITAGE TASK FORCE – projekt u kojem sudjeluju mladi iz hrvatskoga iseljeništva na očuvanju prirodne i kulturne baštine u domovini.

Hrvatska matica iseljenika od 1995. organizira Task Force, a dosada je održan na Plitvicama, u Skradinu, Trstenu, na otoku Ugljanu, u Daruvaru, na Školjiću, u Puli, Motovunu, D.Resi, Bakru, Zaostrogu, Koprivnici, Rovinju, dvaput u Stonu.

Domaćin  ovogodišnjeg događanja je Općina Murter-Kornati, a suradnici Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja „Argonauta“ i Muzej Grada Šibenika.

Projekt Task Force započet je u jeku hrvatskih ratnih stradanja 1992. godine, a iseljenička ga je mladež prihvatila, oplemenila i s velikim entuzijazmom nastavila održavati sve do današnjeg dana. Prepoznavši vrijednost ovoga programa, svake se godine hrvatskoj mladeži iz iseljeništva i predstavnicima hrvatskih nacionalnih manjina iz susjednih zemalja pridružuju i njihovi prijatelji iz cijeloga svijeta.

Ove godine na Murteru će se okupiti 35 mladih iz 16 zemalja:  Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Srbije, Poljske, Italije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Argentine, JAR-a i Australije, koji će domaćinima pomoći u očuvanju i promociji arheološke baštine (Arheološko nalazište Colentum koje datira iz 1.st. p.K..)

Dio programa namijenjen mladim volonterima čini i posjet nacionalnim parkovima Kornati i Krka, a organiziran je i tečaj hrvatskoga jezika , dramska i internet radionica…i dr.

Doznajte više