HMI je ovoga ljeta organizirala dvije ljetne ture po Hrvatskoj, i to u srpnju za mlade folkloraše HBZ-a iz Missourija te u kolovozu za nogometaše iz Kanade. Croatian Junior Tamburitzans St. Louis dolaze na svoj festival u Zagreb, a Croatijini igrači iz Mississauage će zaigrati s ekipama Hajduka, Otočca i Osijeka

HMI organizira, naravno i ove godine, posjete iseljenika starome kraju, nastojeći da im boravak ne bude samo sentimentalno putovanje, već ono koje će im otkriti prirodnu raznolikost, kulturne znamenitosti, povijesne lokalitete, pa i gastronomsku ponudu Lijepe Naše.
Nakon pola stoljeća posredovanja pri organizaciji iseljeničkih posjeta, HMI nudi putovanja i izlete svim iseljeničkim naraštajima i njihovim prijateljima različitih sklonosti, interesa i očekivanja. Opširnije

HMI je ovoga ljeta organizirala dvije ljetne ture po Hrvatskoj, i to u srpnju za folkloraše HBZ-a iz Missourija te u kolovozu za nogometaše iz Kanade. Hrvatski Amerikanci dolaze na svoj festival u Zagreb, a Croatijini igrači iz Mississauage će zaigrati s ekipama Hajduka, Otočca i Osijeka.
Croatian Junior Tamburitzans St. Louis – Missouri, SAD u Hrvatskoj će u organizaciji HMI boraviti od 4. do 11. srpnja. Riječ je o sudionicima 47. Tamburaškog festivala mladih HBZ-a. Grupa u Zagreb stiže 4. srpnja, da bi idućega dana sudjelovala na koncertu dobrodošlice u Lisinskome. U subotu slijedi nastup na Festivalu, a u nedjelju tamburaška misa u katedrali i piknik na martin Bregu. Petoga dana turneje, 8. srpnja, kreću u Opatiju, a 9. srpnja je predviđen izlet na Krk. Na izlet u Rovinj, Poreč i Motovun kreću 10. srpnja s povratkom u Opatiju. Idući dan, 11. srpnja, se vraćaju u Zagreb i 12. srpnja okončavaju boravak u Hrvatskoj.
Nogometaši NK Croatije iz Mississauage u Zagreb stižu 11. kolovoza i otkuda autobusom kreću put Šibenika. U Split dolaze 12. kolovoza na utakmicu protiv NK Hajduk. Trećega dana boravka u Hrvatskoj, 13. kolovoza, posjetit će slapove Krke. Idući dan predviđen je za prijateljsku utakmicu u Grudama i druženje s domaćinima. Peti dan boravka, nogometaši će posjetiti Međugorje i Plitvička jezera. S Plitvica, 16. kolovoza, kreću za Čoviće na prijateljsku utakmicu s NK Otočac. Sutradan ih put vodi u Crikvenicu gdje ostaju na kupanju i noće. Povratak u Zagreb čeka ih 18. kolovoza. U Zagrebu će razgledati Maksimirski stadion i odraditi trening s NK Zagreb, te se poslijepodne uputiti u Osijek. Deseti dan puta, 20. kolovoza, posjetit će Vukovar a 21. ih očekuje utakmica s NK Osijek. Dvanaesti dan se vraćaju u Zagreb.
Za detaljnije informacije možete se obratiti Gordani Vojvodić goga@matis.hr, voditeljici programa.
(dšš)