Uz video projekciju autorice Branke Bezić Filipović o desetljetnoj suradnji i ljubavi Hajduka i hrvatskih iseljenika, putem Skypea uspostavljen je i kontakt s društvima prijatelja Hajduka u SAD-u, Kanadi i Ekvadoru

Veliki broj Splićana i gostiju pohodio je u Noći muzeja, 26. siječnja Hajdukov stadion na Poljudu. Rijeke ljudi slijevale su se već od 18 sati kroz poljudske dvorane i hodnike. Poljudsku ljepoticu kao prvu postaju u Noći muzeja odabrale su brojne obitelji, pa su prvi sati tradicionalne manifestacije bili ispunjeni veselim dječjim žamorom. Posjetitelji su bili oduševljeni trofejnim dvoranama i sa zanimanjem su apsolvirali vrijedne detalje bogate Hajdukove povijesti.

 

Točno u 19.11 sati u organizaciji Hrvatske matice iseljenika, i u nazočnosti ravnatelja Mije Marića i suradnica, održan je program pod naslovom ‘Znači nan on puno više nego ča u foje piše’. Uz video projekciju autorice i voditeljice Matičine splitske podružnice  Branke Bezić Filipović o desetljetnoj suradnji i ljubavi Hajduka i hrvatskih iseljenika, mnoštvo zanimljivih detalja s gledateljstvom su podijelili Gerard Denegri, prvi počasni konzul Francuske Republike i Ante Zonzi Ivković, nekadašnji igrač Hajduka. Putem Skypea uspostavljen je i kontakt s društvima prijatelja Hajduka u SAD-u, Kanadi i Ekvadoru.

  

Na početku programa publici se prigodnom riječju obratio član NO HNK Hajduk Marko Erceg, a tijekom projekcije čuli su i snimljenu pozdravnu poruku predsjednika Ivana Kosa iz Turske.

 

Nakon završetka programa ‘Znači nan on puno više nego ča u foje piše’ brojni posjetitelji uživali su u razgledavanju trofejnih dvorana, projekciji dokumentarnog film Mate Prlića ‘1950’, o jednoj od najslavnijih godina u povijesti splitskog kluba, dok je poseban vizualni doživljaj pružao izlazak u VIP ložu i pogled na prigodno osvijetljeni grb voljenog kluba.
Ukupno 4870 posjetitelja bilo je na Poljudu u Noći muzeja, Hajduk i njegova bogata povijest, uz monumentalnu poljudsku ljepoticu još jednom su se pokazali pravim magnetom za publiku.

Fotogalerija