Na dan rođenja Marulića, susreli su se, kao i prethodnih godina, predstavnici berlinske općine u kojoj je spomenik podignut, predstavnici Saveza hrvatskih društava Berlina, Veleposlanstva RH u Njemačkoj i tamošnji Hrvati

Povodom 563. obljetnice rođenja hrvatskog pisca i humanista Marka Marulića, 18. kolovoza, podno Marulićeva spomenika na trgu Julius Morgenroth iza vijećnice Wilmersdorf, položeno je cvijeće.
Na dan rođenja Marulića, susreli su se, kao i prethodnih godina, predstavnici berlinske općine u kojoj je spomenik podignut, predstavnici Saveza hrvatskih društava Berlina, Veleposlanstva RH u Njemačkoj i tamošnji Hrvati.
Ispred Marulove statue cvijeće su položili načelnik općine Charlottenburg Wilmersdorf Reinhard Neumann, dopredsjednik Saveza hrvatskih društava Berlina Ivan Sučić, te Mirjana Božić, ministrica-savjetnica u Veleposlanstvu RH u Njemačkoj.
O Marulovu liku, važnosti i značenju  njegova djela u aktualnom vremenu, kroz prizmu pogleda na Marulovu Juditu, govorila je Anja Breljak, studentica filozofije u Berlinu. (Hrvatski glas Berlin)