Nova hrvatska rekoderka rođena je Waterburyju u državi Connecticut. U Hrvatsku, domovinu svoga oca, prije dvije godine je pristigla iz SAD-a. Ovdje je uspješno nastavila sa sportskom karijerom i postala prva hrvatska maratonka koja nas je predstavljala na OI u Londonu 2012.

Lisa Stublić pobijedila je na nedjeljnom maratonu u Zürichu, i to s novim hrvatskim rekordom – 2:25.44. Brže od nje ove sezone u Europi trčala je samo Ukrajinka Hamera (2:23,58), a s tim rezultatom bila bi deseta na OI u Londonu.
Članica AK Aviokarte.hr istrčala je 42.195 metara u vremenu 2:25:44 čime je za tri minute i jednu sekundu nadmašila dosadašnji hrvatski rekord koji je sama postavila prije dvije godine u Linzu. Ovo joj je bio peti maraton u karijeri i iznimno je, kaže, sretna zbog postignutog.
Podsjetimo, prije manje od mjesec dana 29-godišnja je Stublic osvojila je treće mjesto na jakom polumaratonu u New Yorku, također s novim hrvatskim rekordom (1:09:18).
(24 sata)

Doznajte više o Lisi Christini Stublić

Lisa je u Hrvatsku, domovinu svoga oca, prije dvije godine pristigla iz SAD-a. Rođena je 1984. godine u Waterburyju u državi Connecticut. Zavoljela je Hrvatsku i u njoj želi živjeti, iako su joj u Americi ostali roditelji, sestra Diana i brat Joe. Ovdje je uspješno nastavila sa sportskom karijerom i postala prva hrvatska maratonka koja nas je predstavljala na OI u Londonu 2012.