Plaketa Nagrade Danica Ručigaj će hrvatsko-makedonskoj pjesnikinji Ljerki Toth Naumovoj biti uručena 25. svibnja u podne u Društvu makedonskih pisaca u Skopju

Pjesnikinja Ljerka Toth Naumova dobitnica je Nagrade Danica Ručigaj koju dodjeljuje DPM-a/Društvoto na pisatelite na Makedonija za najbolju pjesničku zbirku. Nagrada joj je dodijeljena za zbirku Zarodiš na povikuvanje/Pozivanje začetka u izdanju Bata Presa iz Skopja, s pogovorima makedonskoga književnika Мihaila Rеnđоva i recenzentice i pjesnikinje Marine Мijakovske, a po izboru selektora Mišela Pavlovskoga.
Naumova je autorica 14 pjesničkih zbirki na makedonskom i hrvatskom jeziku. Članica je Društva pisaca Маkedonije i Društva hrvatskih književnika. Aktivna je članica Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji i glavna i odgovorna urednica glasila Hrvatska riječ.
Plaketa Nagrade Danica Ručigaj će Ljerki Toth Naumovoj biti uručena 25. svibnja u podne u Društvu makedonskih pisaca u Skopju. U vrijeme uručivanja priznanja u Društvu će biti prikazan dokumentarni film posvećen Danici Ručigaj, autorice Katice Trajkovske u produkciji Makedonske radiotelevizije. Dodjela nagrade je dio aktivnosti Kluba pisaca, članova DPM-a, koji nosi ime poznate makedonske pjesnikinje Danice Ručigaj.
(dšš)