Limburški biskup mons. dr. Franz–Peter Tabartz-van Elst svečano misno slavlje predvodio je u crkvi Sv. Dionizija u Kelkehimu u koncelebraciji s dekanom vlč. Klausom Waldeckom i domaćim župnikom fra Marinkom Vukmanom

Limburški biskup mons. dr. Franz–Peter Tabartz-van Elst pastoralno je pohodio Hrvatsku katoličku župu Main-Taunus/Hochtaunus (HKŽ MTH) sa sjedištem u Kelkheimu u nedjelju, 3. ožujka. U toj je prigodi svečano misno slavlje predvodio u crkvi Sv. Dionizija u Kelkehimu u koncelebraciji s dekanom vlč. Klausom Waldeckom i domaćim župnikom fra Marinkom Vukmanom. Prije misnog slavlja išlo se u ophodu od sakristije kroz dvorište u crkvu. „Dobrodošli“ – kazao je otac biskup na hrvatskom jeziku na početku misnog slavlja, vidno oduševljen s tako velikim mnoštvom hrvatskih i njemačkih vjernika.

Na kraju misnog slavlja pozdravnu riječ ocu biskupu u ime vjernika župe uputila je predsjednica župnog vijeća Tanja Kadoić. Mons. dr. Franz–Peter Tabartz-van Elst posebno je zahvalio fra Marinku, s. Magdaleni i svima koji su pridonijeli tom svečanom misnom slavlju. Misno slavlje svojim je skladnim pjevanjem uveličao župni mješoviti zbor odraslih i župni dječji zbor pod vodstvom s. Magdalene Višić i orguljskom pratnjom Hrvoja Barnjaka. U misnom slavlju vidljivo su sudjelovale sve župne skupine, a završilo je zahvalnom pjesmom „Te Deum“.
Nakon mise je organiziran susret s ocem biskupom u obližnjoj župnoj dvorani župe Sv. Dionizija, u kojoj su vjernici uz domjenak imali prigodu i osobno susreti oca biskupa i s njim razgovarati. Nakon svečanog ručka u dvorani hrvatske župe predstavnici župnog vijeća upoznali su oca biskupa prigodnom prezentacijom s djelovanjem i životom u toj hrvatskoj katoličkoj župi.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić