Hrvatska spisateljica, novinarka i esejistica dobila je Nagradu Europske unije za književnost, objavljeno je u Frankfurtu. Novčani dio nagrade je pet tisuća eura, a nagrađeno je dvanaest književnika i književnica

 

Hrvatska spisateljica Lada Žigo dobitnica je Nagrade Europske unije za književnost, objavljeno je uoči početka sajma knjiga u Frankfurtu. Uz pet tisuća eura, autorica će dobiti i mogućnost objavljivanja prijevoda svojih knjiga.
Nagradu su dobili i Anna Kim, Laurence Plazenet, Viktor Horváth, Gunstein Bakke, Piotr Paziński, Afonso Cruz, Jana Beňová, Sara Mannheimer, Giedra Radvilavičiute, Kevin Barry i Emanuele Trevi.
Nagrada se dodjeljuje iznimnim književnim talentima koji su posljednjih godina objavili više knjiga. Nagradu dodjeljuje Europska komisija, Europski kongres književnika, Europska udruga izdavača i Europsko udruženje knjižara. Lada Žigo (između ostaloga bila je i novinarka u Večernjem listu) piše eseje, književne kritike, piše romane i kratke priče, a bavi se i vođenjem književnih tribina.
(Denis Derk –Večernji list)