Povodom izlaska svog prvog CD-a “Valovi uživo”, članice su održale uspješni koncert u kazalištu “Del Globo”. Gostovao je Hrvatski tamburaški zbor “Bosna” iz Buenos Airesa

Nakon što su bile dio glazbene grupe Hrvatskih katoličkih sveučilištaraca, članice „Valova“ ponovno su se okupile 2001. godine, te su odlučile opet pjevati skupa kako bi širile glazbenu kulturu Hrvatske, domovine njihovih predaka.
Od 2002. godine posvetile su se pjevanju „ a capella”, približavajući se klapskom stilu pjevanja.
Članice vokalne grupe su kćeri hrvatskih iseljenika koji su prisilno napustili svoju zemlju za vrijeme Drugog svjetskog rata, čine ga prvi sopran: Cecilia Fernandez Šarić, drugi sopran: Daria Trošelj, Karina Jerković, prvi alt: Vlasta Jurić, Jelena Nadinić, Valeria Fernandez Šarić, drugi alt: Silvia Detelic, Stella Hubmayer. Odrasle su u uvjerenju da je Hrvatska njihov drugi dom i kroz pjesmu joj pokazuju svoju ljubav, uvijek sa željom da upoznaju argentinsku publiku sa hrvatskom glazbenom kulturom.

Godine 2011. proslavile su desetu obljetnicu pripremivši koncert na kojem su pokazale svoje umjetničke kvalitete, ljepotu glasova i humor koji ih uvijek prati.
Ove godine izdale su svoj prvi CD, “Valovi uživo”! Kako bi proslavile taj događaj nedavno su održale uspješni koncert u kazalištu “Del Globo” u Buenos Airesu.
Hrvatska matica iseljenika, Veleposlanstvo RH u Argentini i Međudruštveni odbor hrvatskih udruga i ustanova u Argentini bili su mu pokroviteljima.
Na koncertu su izvele pjesme s CD-a te dodale i neke iz novog repertoara: Zbor Hrvatica iz opere Porin, serenade , tradicionalne klapske pjesme i Daleko je, poznate pjevačice i skladateljice Tamare Obrovac, i druge pjesme na španjolskom i engleskom jeziku.
Dirigent „Valova“ je majstor Javier Zentner, redatelj, skladatelj, glazbeni argentinski aranžer i ljubitelj hrvatske pjesme.
Gosti koncerta bio je Hrvatski tamburaški zbor “Bosna” iz Buenos Airesa koji je izveo neke skladbe iz svoga repertoara i, uz „Valove“, interpretirao Ružu crvenu i Sveti Tri Kralji so zvezdo zbrali.

Tekst: Stella Hubmayer