U crkvi Sv. Jurja mučenika u Petrovardinu okupile su se župe Srijemski Karlovci, Surčin, Ruma, Beočin, Golubinci i druge, HKPD “Jelačić” iz Petrovaradina s tamburaškim orkestrom i zborom, te VIS “Tekije” iz Petrovaradina i orguljaš Petar Pifat

U Godini vjere i za Srijemsku biskupiju Godini svećeničkoga i redovničkog poziva, održan je na svetkovinu Bogojavljena, 6. siječnja, u crkvi Sv. Jurja mučenika u Petrovardinu tradicionalni trinaesti po redu koncert božićnih pjesama i običaja u Srijemu.
Božićni koncert organiziran je uz sudjelovanje pjevača, svirača, orguljaša, zborova i recitatora, koji su se predstavili igrokazima i božićnim pjesmama: Nazočnima je prikazan i predstavljen bogati program božićnih pjesama i običaja našega naroda u Srijemu koji prenose baštinu svojih predaka.
Sudjelovale su župe Srijemski Karlovci, Surčin, Ruma, Beočin, Golubinci i druge župe, i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo “Jelačić” iz Petrovaradina s tamburaškim orkestrom i zborom, te VIS “Tekije” iz Petrovaradina i orguljaš Petar Pifat. Među dvjestotinjak izvođača bila su djeca, mladi, odrasli i stari, koji su duhovno obogatili prisutne. Program je vodila Gordana Jerković.
Na kraju susreta srijemski biskup Đuro Gašparović uputio je riječi zahvale svim sudionicima slavlja i organizatorima. Završetak susreta protekao je u zajedništvu razgovora i veselja uz prigodni domjenak u prostorijama Biskupskog ordinarijata i Centra za mlade Srijema. (IKA)