Na susretu će, uz književnika Franju Nagulova iz Hrvatske, nastupiti pjesnik i esejist prof. Stjepan Blažetin i Željko Predojević, lektor na Katedri za hrvatski jezik Filozofskog fakulteta u Pečuhu

Matica hrvatska – ogranak Pečuh, Katedra za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu i Hrvatski klub August Šenoa priređuju susret s književnikom mlađeg naraštaja, Osječaninom Franjom Nagulovim, koji će se održati 27. ožujka u 18 sati u Hrvatskom klubu August Šenoa (Pečuh, ul. Esze Tamás br. 3.).
Na književnom susretu, koji promiče književne veze dviju susjednih kultura na panonskom prostoru, nastupit će, uz književnika Franju Nagulova, pečuški sveučilišni profesor kroatistike, pjesnik i esejist Stjepan Blažetin i Željko Predojević, lektor na Katedri za hrvatski jezik Filozofskog fakulteta u Pečuhu i doktorand na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Franjo Nagulov (1983. ) rođen je u Vinkovcima gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju dok je Filozofski fakultet završio na Sveučilištu u Osijeku (smjer knjižničarstvo – hrvatski jezik i književnost). Do sada je objavio sedam zbirki poezije, dva romana te književnoznanstvenu studiju o suvremenom hrvatskom pjesniku Branku Malešu.

Autorom je i suautorom više stručnih te znanstvenih radova i eseja s područja teorije te povijesti književnosti. Dobitnikom je više književnih nagrada. Zastupljen je u četirima antologijama. Surađivao je i u više emisija Trećega programa Hrvatskoga radija. Član je udruge Jutro poezije te Društva hrvatskih književnika. Živi u Vinkovcima, radi u Privlaci, te ponekad u Osijeku.
Ovaj književni susret prigoda je za razmjenu iskustava trojice istaknutih kreativaca Nagulova, Blažetina i Predojevića s obje strane granice, ali i jačanje prekograničnih književnih veza unutar hrvatskog i mađarskog književnog kruga u srednjoj Europi.