Večer se priređuje u povodu 75. godišnjice književnikova rođenja, a o njemu će govoriti dr. Mijo Karagić, počasni predsjednik Hrvatske državne samouprave i Csaba Horváth, ravnatelj Croatice. O nakladničkoj praksi suvremene hrvatske književnosti u Mađarskoj u Subotici će govoriti ravnatelj Znanstvenoga zavoda Hrvata u Mađarskoj Stjepan Blažetin

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU „Hrvatska riječ“ organiziraju književnu večer pod nazivom „Mirisi vrbika Marka Dekića Bodoljaša, koja će biti održana u petak, 22. ožujka 2013. godine, s početkom u 18 sati, u prostorijama Galerije „Dr. Vinko Perčić“ u Subotici.
Bit će to prigoda za predstavljanje književnog stvaralaštva pisca i pjesnika Marka Dekića Bodoljaša, koje se priređuje u povodu 75. godišnjice njegova rođenja. O književniku će govoriti dr. Mijo Karagić, počasni predsjednik Hrvatske državne samouprave i Csaba Horváth, ravnatelj Croatice, neprofitnog poduzeća za kulturnu, informativnu i izdavačku djelatnost, iz Budimpešte.
Na književnoj večeri bit će riječi i o nakladničkoj praksi suvremene hrvatske književnosti u Mađarskoj. Prikaz prilika u povijesti i sadašnjosti te uređivački koncept Znanstvenoga zavoda Hrvata u Mađarskoj predstavit će ravnatelj Zavoda mr. sc. Stjepan Blažetin.
Marko Dekić Bodoljaš (Santovo, 1937.) hrvatski je pjesnik u Mađarskoj čije pjesništvo karakterizira produktivnost i opsežnost opusa. Piše u duhu hrvatskoga folklora mađarskih Hrvata te opisuje živu i svakodnevnu stvarnost u duhu romantičarskog narodnjaštva preradovićevsko-radićevske provenijencije.
(ZKVH)