Zbor je nastupio u Valparaisu i Santiagu de Chille, Santa Cruzu de la Sierra i Limi, a turneja je realizirana zahvaljujući financijskoj potpori Državnog ureda za Hrvate izvan RH u okviru programa Očuvanje tradicije Hrvata iz Patagonije

Članovi zbora, pod ravnanjem maestra Jorgea Sharpa Galetovica, ostvarili su uspješnu turneju po Južnoj Americi. Nastupili su u gradovima Valparaisu i Santiagu de Chille, Santa Cruzu de la Sierra u Boliviji i Limi u Peruu. Turneja je trajala od 26. listopada do 5. studenoga, a realizirana je zahvaljujući financijskoj potpori Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u okviru programa Očuvanje tradicije Hrvata iz Patagonije.
U Valparaisu se zbor predstavio u Palači Baburica, zdanju s početka 19. stoljeća, koje je otkupio i uredio Paško Baburica. Baburica je iz Koločepa došao u Čile 1892. godine i bavio se proizvodnjom salitre. Sakupio je i vrijednu zbirku slika, a njegova palača je danas gradski muzej. Koncertu su nazočili Hrvati s tog područja, kao i gradonačelnik Valparaisa.
Zbor je zatim nastupio na svečanoj večeri trećeg Susreta Hrvata Južne Amerike, koji je održan u klubu Estadio Croata u Santiagu de Čile. Zbor je otpjevao himne, a nastupio je i na misi koju je održao generalni vikar za Južnu Ameriku msgr. Drago Balvanović. U glavnom gradu Čilea zbor je bio gost mageljanskog glazbenika Victora Alarcona Diaza, a nastupio je i u koncertnoj dvorani Pablo Cassals u katalonskom centru u Santiagu.
Zbor je zatim otputovao u Santa Cruz de la Sierra u Boliviji, gdje su nastupili u crkvi Svetog Roka, pred okupljenim Hrvatima, a dobrodošlicu im je zaželio i Robert Jakubek, počasni konzul RH.
Turneja je završila u Limi u Peruu, gdje su nastupili u Hrvatskom društvu Dubrovnik. Ondje ih je primio predsjednik Zdenko Teply, a publiku su oduševili izvedbama pjesama Tamo daleko i U boj, u boj. Ponovo su imali priliku nastupiti na misi don Drage Balvanovića, ali ovaj put u njegovoj župi San Leopoldo u Limi.
Pred polazak na turneju održali su koncert u rodnom Punta Arenasu u Clubu Croata.

Tekst: Branka Bezić Filipović