Kruna Jadranova posjeta Zagrebu bit će nastup HKD Jadran na HRT-u, u utorak, 26. ožujka u 9 sati i 10 minuta uživo. Hrvatski Šveđani će u domovini posjetiti Hrvatsku maticu iseljenika, svetište Mariju Bistricu, etno selo u Karlovcu, KUD Rečica i GNK Dinamo

U petak, 22. ožujka u 11:20 iz Kopenhagena polijeće avion Croatia Airlinesa prema Zagrebu, u kojem će biti i članovi i članice HKD Jadran. Uvježbavanje novih koreografija, te brojni obilasci kulturnih i društvenih vrijednosti grada Zagreba, kao i okolice upotpunit će tjedan dana provedenih u glavnom gradu Hrvatske.
Osim svakodnevnih glazbenih vježbi s koreografom Goranom Kneževićem, učiteljem pjevanja Tomislavom Habulinom, te glazbenim učiteljem Draženom Vargom, program je ispunjen i posjetima kulturnim,vjerskim i sportskim institucijama.
Prvog dana posjeta Zagrebu gledat će se uživo kvalifikacijska nogometna utakmica Hrvatska – Srbija na maksimirskom stadionu. Hrvatski Šveđani posjetit će, između ostalog, Hrvatsku maticu iseljenika, svetište Mariju Bistricu, etno selo u Karlovcu i KUD Rečica, GNK Dinamo…. Kruna Jadranova posjeta Zagrebu bit će nastup HKD Jadran na državnoj televiziji, u utorak, 26. ožujka u 9 sati i 10 minuta uživo.
(www.jadran.se