Izložba slikarskih radova „Odnosi prema događaju“ mladog hrvatskog umjetnika iz Mostara Damira Mumbašića bit će dostupna javnosti do početka prosinca

 

U GK Republike Hrvatske u Stuttgartu otvorena je 18. listopada izložba slikarskih radova pod nazivom „Odnosi prema događaju“ mladog hrvatskog umjetnika iz Mostara, Damira Mumbašića. 

Izložba pod nazivom „Odnosi prema događaju“ nastavak je plodne suradnje između Generalnog konzulata i hrvatskih umjetnika, ne samo u BW-u, nego i šire.
Generalni konzulat se je pomalo etablirao kao mjesto redovitih kulturnih događanja, što mu daje jednu novu dimenziju. Interes za izlaganjem pokazuje sve više i renomiranih i akademskih umjetnika, kao što je Mumbašić, tako da će, hrvatska i inozemna kulturna publika, prema najavama, i sljedeće godine imati prilike vidjeti niz zanimljivih izložaba.
Damir Mumbašić rođen je u Mostaru gdje živi i radi. Završio je srednju školu likovnih umjetnosti u Mostaru u kiparskoj klasi prof. Ljupka Antunovića i prof. Željka Marića, a na Univerzitetu u Mostaru završio je Pedagošku akademiju – likovni smjer. Diplomirao je pod vodstvom prof. Mirsada Begovića. Do sada je samostalno i u grupno izlagao u BiH, Njemačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji.
Mladi mostarski slikar završava ovu godinu osmom samostalnom izložbom. Prije izložbe u Stuttgartu imao je uspješan nastup u galeriji AB u Maglaju, a u rujnu je izlagao na grupnoj izložbi u Beogradu.

Izložbom u Generalnom konzulatu u Stuttgartu njemačkoj se publici u ovome gradu predstavlja po drugi put, a izložba će biti dostupna javnosti do početka prosinca u radno vrijeme konzulata.
(GK Stuttgart)