Izložba fotografija „Die kroatische Stadt Osijek in Krieg und Frieden“ /Hrvatski grad Osijek u ratu i miru moći će se razgledati u Konzulatu do početka srpnja

U GK RH Stuttgart je 23. svibnja 2013. godine otvorena izložba fotografija osječkog fotografa Marina Topića „Die kroatische Stadt Osijek in Krieg und Frieden“ /Hrvatski grad Osijek u ratu i miru.
Izložba u GK ostvarena je u suradnji GK RH Stuttgart i Hrvatsko-njemačkog društva Osijek, a prošle je godine bila postavljena i u Kulturhaus Osterfeld u Pforzheimu. Izložbu u GK Stuttgart otvorio je gk Ante Cicvarić, a o autoru je nazočnima govorio Žarko Plevnik, bivši diplomat i novinar, poznavatelj rada Marina Topića.
Posjetitelji Konzulata će do početka srpnja imati priliku vidjeti niz od četrdeset Topićevih fotografija koje su tematski je razvrstan u tri skupine: Osijek u Domovinskom ratu, Osijek u miru i Slavonija. Izložene fotografije su manji izbor iz velike Topićeve izložbe „Retrospektiva“ postavljene u Galeriji likovnih umjetnosti u Osijeku 2010. te u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 2011. godine.
Osječanin Marin Topić (1956) završio je Rolleyevu školu fotografije u Braunschveigu . Zvanje majstora fotografije stekao je 1987. Član je ULUPUH-a, sekcija za fotografiju. Od 1994. je član HDLU Osijek. Postavio je više od trideset samostalnih izložaba u Hrvatskoj i u inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Češka, Italija, Njemačka). Autor je niza monografija, a njegove fotografije objavljene su u brojnim publikacijama. U razdoblju od 1980. do 2011. godine dobio je niz nagrada za svoj rad.

Pogledajte Topićeve fotografije Kopačkoga rita