Knjigu dr. Jive Maásza iz Čunova i Jožefa Malinarića iz susjednoga Rosvara (Rusovce) »Čunovo naše selo/naša obec« predstavio je Petar Tyran. Muzički okvir dali su Jurica Maász i Rado Janković ml. na klaviru kao i Čunovski tamburaši. Nakon prezentacije su zasvirali domaća grupa Mustang i Štrabanci iz Koljnofa

 

 

U okviru »Hrvatskoga dana« 29. prosinca u slovačkom Čunovu bila je prezentacija dvojezične, hrvatsko-slovačke knjige, monografije o selu »Čunovo naše selo/naša obec« čiji su autori sin sela dr. Jive Maász i Jožef Malinarić iz susjednoga Rosvara (Rusovce).
Knjigu je predstavio Petar Tyran a muzički okvir su dali Jurica Maász i Rado Janković ml. na klaviru kao i Čunovski tamburaši. Nakon prezentacije su zasvirali domaća grupa Mustang i Štrabanci iz Koljnofa.
Jive Maász je sakupljač i autor (skupa s Jožefom Malinarićem) dvojezične knjige, monografije »Čunovo naše selo/naša obec«. Izdavač ove knjige je Hrvatski kulturni savezu u Slovačkoj a tim naravno financijer ovoga velikoga projekta, koji će ostaviti svoj trag ne samo u Čunovu, nego i prijeko državnih granica.

Ovdje u Čunovu se danas nalazimo na tromeđi Slovačke, Ugarske i Austrije. Povijest i život u Čunovu su se mijenjali kroz stoljeća, ali o tome se dosada nije puno pisalo, tako da ni stanovnici Čunova ne znaju previše o povijesti sela. Samo u posljednjem, 20. stoljeću se granica četiri puta mijenjala.“
Dvojezična, hrvatsko-slovačka knjiga »Čunovo naše selo/ naša obec« na 351 str. donosi podatke, koji u ovome obliku još nisu bili publicirani i predstavljaju sintezu poznatih, ali do sada javnosti nepoznatih, podataka.
Opširnije čitajte na http://www.hrvatskenovine.at/clanak/11-01-2013/cunovo-nase-selunasa-obec