Darinka Orcsik u santovačkoj šokačkoj nošnji Hrvata iz Mađarske najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Njezina prva pratilja je Ivana Kljajić iz BiH u nošnji iz okolice Dervente, a druga Lidija Sarić koja je nosila bunjevačku nošnju iz Vojvodine. Prema internetskom glasovanju, za Miss fotogeničnosti s 1.068 glasova odabrana je Hrvatica iz Brazila – Ingrid Marija Reis Tot.

Darinka Orcsik u santovačkoj šokačkoj nošnji Hrvata iz Mađarske najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Njezina prva pratilja je Ivana Kljajić iz BiH u nošnji iz okolice Dervente, a druga Lidija Sarić koja je nosila bunjevačku nošnju iz Vojvodine.
Na priredbi u prepunoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu se 28. lipnja predstavilo 26 djevojaka u narodnim nošnjama iz 21 države, od Novog Zelanda i Australije do Rumunjske i Kosova. Prema internetskom glasovanju, za Miss fotogeničnosti s 1.068 glasova odabrana je Hrvatica iz Brazila – Ingrid Marija Reis Tot.
Reviju tradicionalne odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH organizirali su Udruga za očuvanje i promociju hrvatske tradicijske kulture „Stećak“ iz Tomislavgrada i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Općine Tomislavgrad.
– Cilj je povezivanje Hrvata iz cijelog svijeta i pružanje potpore Hrvatima u BiH u jačanju kulturnog i nacionalnog identiteta, kaže otac Zvonko Martić, etnolog iz Karmela Svetog Ilije na Zidinama koji je najzaslužniji za ovu kulturnu priredbu koju je vodio Frano Ridjan.
Sudionice izbora primio je i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.