Goste i članove Zavičajnog kluba Pećnik zabavljala je izvorna grupa Braća Vidovići, te Tajna veza s Dragom Buljem i Mirom. HKUD Posavina Zürich je oduševilo prisutne izvedbom spleta plesova Hrvata Posavine i cijele BIH, i to uz pratnju na violini Nene i desetogodišnjeg virtuoza na šargiji Vjeke Majića

Zavičajni klub Pećnik u Rheinfeldenu 2. veljače održao je još jednu uspješnu humanitarnu zabavu. Goste je u ime ZK Pećnik pozdravio glasnogovornik i voditelj programa Marko Matijević, koji se zahvalio svima koji su nazočili zabavi, a bilo ih je preko šest stotina, posebno sponzorima te medijskim pokroviteljima. Zabavi su bili nazočni mnogi prijatelji Pećnika, kao i gosti iz BiH, Hrvatske, Austrije i Njemačke. Na zabavi su bili i gosti iz domovine predvođeni župnikom vlč. Mirkom Ikićem.
Gostima se potom obratio Josip Suvalj, predsjednik Skupštine općine Vukosavlje, koji je informirao nazočne o stanju u općini, razvoju, povratku te obnovi porušenih domova Hrvata Pećničana i ostalih Posavljaka. Među gostima je bio i vršitelj dužnosti predsjednika Savjeta MZ Ilija Tolić.
Župnik Ikić je govorio o stanju u župi i zamolio sve Posavljake da ne prodaju svoju očevinu. U ime društva Pećnik gostima su uručeni prigodni darovi koje su darovali Zavičajni klub i sponzori zabave. Darove u ime domaćina, kao i zahvalnice gostima uručio je Tadija Čolić, predsjednik kluba. Zahvalnice su uručene i zaslužnim Pećničanima: Kati i Antoniji Tomić, Andriji Suvalju, Marinku Maričiću i Marku Matijeviću.
Goste je zabavljala izvorna grupa Braća Vidovići, koji su došli iz Zagreba, te Tajna veza s Dragom Buljem i Mirom. Da Hrvati Bosanske Posavine znaju sačuvati i njegovati tradicijsku kulturu pokazao je HKUD Posavina Zürich, koji je oduševilo goste izvedbom spleta plesova Hrvata Posavine i cijele BIH, i to uz pratnju na violini Nene i desetogodišnjeg virtuoza na šargiji Vjeke Majića.
(http://www.hrvati.ch/index.php/ZABAVE/zabava-zavicajnog-kluba-pecnik-u-rheinfeldenu.html)

Tekst: Marko Matijević