Hrvatski ansambli u argentinskome glavnome gradu, C.F.Croata Zrinski, Klapa BA i Compañia HR Tango od 2005. zajednički priređuju nastupe. Tako će 7. listopada opet zajednički nastupiti u Buenos Airesu. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Buenos Airesu i Ministarstva kulture glavnoga argentinskoga grada.

Njihov nastup možete pogledati na http://youtu.be/kKweBb5RBL0 i http://youtu.be/AjF-iyza3xE
 
Vrsni plesač i učitelj tanga Guillermo Miguel Terrazas, direktor Compañie HR Tango i organizator koncerta, sin Hrvatice iz Buenos Airesa, plesom se bavi tridesetak godina, no izvrsno poznaje i hrvatski folklor. U Buenos Airesu je svojedobno osnovao folklornu skupinu HR-TANGO koja u svom programu objedinjuje hrvatski folklor, argentinske narodne plesove i tango. Uspješno nastupaju diljem Argentine i svijeta. Kontakt s grupom može se ostvariti i e-mailom hrtangoargentina@yahoo.com.ar.
 
Znanje i vještine u tangu Terrazas stekao je na Universidad del Tango u glavnom argentinskom gradu, a 2008. sudjelovao na Matičinoj Zimskoj školi hrvatskoga folklora u Crikvenici. Iste godine održao je nekoliko tečajeva i održao niz nastupa u hrvatskim gradovima. Otada je vjerni suradnik i promotor projekata Hrvatske matice iseljenika. U Hrvatsku dolazi gotovo svake godine, da bi održao plesnu radionicu namijenjenu plesačima – zaljubljenicima u tango. Njegovi zagrebački nastupi 2008. u buffetu Kinoteka, 2009. u loundge baru Spoon i riječkome caffe baru Indigo oduševili su sve prisutne. Godine 2011. u klubu Shamballa iznenadio je prisutne Zagrepčane izvrsnom Arentinskom noći.
(dšš)