Susret s hrvatskim romanopiscem Vladimirom Jakopancem iz Melbournea bit će upriličen u subotu u 18,00 sati na štandu HMI. Njegov roman U zamci Nefretitis predstavit će Tuga Tarle

Roman Vladimira Jakopanca U zamci Nefretitis, koji je 2012. objavljen u Melbourneu na prestižnom međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu predstavit će spisateljica i diplomatkinja s dugogodišnjom australskom adresom Tuga Tarle.
Riječ je o suvremenoj čitkoj prozi, britkih i živih dijaloških pasaža s nizom zanimljivih digresija, koje nam otkrivaju životnu pustolovinu glavnog lika Bruna Granželića. Roman je pisan u prvom licu jednine, iako nije riječ o autobiografiji. Čitatelju se podastiru zgode i nezgode glavnog junaka Bruna izmještenog iz njegova životnog prostora u Australiju, opisavši nam i prirodne ljepote Australije te razmišljanja glavnog lika o glazbi, slikarstvu i umjetnosti. U romanu je očaravajući ljubavni zaplet, erotične energije, s kriminalističkim natruhama pa s lakoćom iščitavamo više od 300 stranica razdijeljenih u 19 poglavlja.
Roman urednički potpisuje ugledni pisac i novinar Mate Bašić iz Melbournea.

Tekst: Vesna Kukavica

O Jakopančevu romanu, koji će  biti predstavljen 20.studenoga u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici doznajte više.