Na portalu Crear en Salamanca, koji uređuje pjesnik i fotograf José Amador Martín Sánchez, objavljeno je po sedam pjesama Ivana Goluba, Ivana Hercega i Marka Gregura. Čileanski pjesnik i akademik Andrés Morales Milohnic na svojemu portalu posvećenom hrvatskoj kulturi, ovoga je puta objavio po sedam pjesama Slavka Jendrička

U Španjolskoj, na portalu Crear en Salamanca koji uređuje pjesnik i fotograf José Amador Martín Sánchez, objavljeno je po sedam pjesama Ivana Goluba, Ivana Hercega i Marka Gregura popraćenih ilustracijama nekolicine španjolskih slikara među kojima se ističe Miguel Elías te Argentinca Rómula Meccióa.
Pjesme su preuzete iz posebnog broja časopisa Most/The Bridge naslovljenog Encuentros. Izbor i prijevod sačinila je Željka Lovrenčić. U njezinu prijevodu u Salamanci su na istome portalu objavljene i pjesme Dunje Detoni-Dujmić i Ernesta Fišera na temu nasilja. Ilustracije potpisuju Miguel Elías i Poljak Zdzislaw Beksinski.
Čileanski pjesnik i akademik Andrés Morales Milohnic na svojemu portalu posvećenom hrvatskoj kulturi, ovoga je puta objavio po sedam pjesama Slavka Jendrička.
U Rumunjskoj se, nakon Bilosnićeva „Tigra“, priprema izdanje poezije sedmero suvremenih podravskih pjesnika (Milan Frčko, Ivan Golub, Marko Gregur, Maja Gjerek-Kušenić, Božica Jelušić, Božidar Prosenjak, Zdravko Seleš) na španjolskome i rumunjskom jeziku, a u Meksiku izdanje knjige „Presvijetli i rabin“ Mire Međimorca.
(DKH)

 

Fotografije:
1. Čileanski pjesnik i akademik Andrés Morales Milohnic
2. Književnica i prevoditeljica Željka Lovrenčić