Dodijelit će se nagrada publike i stručnoga žirija, te „Domovinsko gnijezdo“ – nagrada HMI podružnice Rijeka. Pobjednik nagrade publike osvaja i boravak u Maloj školi hrvatskog jezika i kulture Hrvatske matice iseljenika sljedećeg ljeta u Novom Vinodolskom

 

Deveti hrvatski dječji festival u New Yorku ove će se godine održati u novom terminu i u novom organizacijskom obliku kao samostalna udruga koja pripada svim Hrvatima New Yorka i okolice, i to u nedjelju, 11. studenoga u 16,00 sati u Frank Sinatra School of the Arts 35-12 35th Ave. Astoria, NY 11106.
Glazbeni direktor je Ivica Gašparić, koji je kao i uvijek odradio „lavovski“ dio priprema uz potporu umjetničkog direktora maestra Andreja Baše. Scenografiju je i ove godine pripremio Paolo Burburan a koreografiju Valentina Žužić.
Na festivalu će sudjelovati 70-tak djece, što pjevača ili pak plesača, u dobi od predškolskog uzrasta do osmoga razreda osnovne škole. Predstavit će 21 pjesmu koje su komponirane samo za ovaj festival. No, festival je izuzetno značajan, ne samo kao glazbeno- scensko događanje, već i manifestacija koja okupi na natjecateljskoj večeri u Frenk Sinatra School of the Arts više stotina gledatelja, te ga se može slobodno proglasiti najbolje posjećenom manifestacijom Hrvata u New Yorku i okolici.
Na njemu ove godine nastupiti i Filip Živko iz Chicaga te Ana Maria Čavarušić iz Hrvatske. Dodijelit će se nagrada publike i stručnoga žirija, te „Domovinsko gnijezdo“ – nagrada Hrvatske matice iseljenika podružnice Rijeka. Pobjednik nagrade publike osvaja i boravak u Maloj školi hrvatskog jezika i kulture Hrvatske matice iseljenika sljedećeg ljeta u Novom Vinodolskom.