U galeriji Kunst Forum International u Meisterschwandenu bit će izloženo 80 slika i 30 skulptura. Među izloženim radovima bit će i skulpture Vande Bilinski i slika Željke Bratoljić-Melkay, članice hrvatske umjetničke grupe “Kravata”

Grupna izložba Swiss Artist Contest 2013 će se održati u galeriji Kunst Forum International u Meisterschwandenu 25. svibnja 2013. u 17:00 sati. Organizirana kao nagradni natječaj u tri izlučna kruga, u tri selekcije. Na izložbi u Meisterschwandenu bit će izloženo 80 slika i 30 skulptura. 

Među 70-tak izabranih umjetnica i umjetnika iz cijele Švicarske su i dvije Hrvatice, Vanda Bilinski i Željka Bratoljić-Melkay, članica Kravate, udruge hrvatskih likovnih umjetnika u Švicarskoj. U daljnjoj selekciji bit će izabrano 50 slika i 10 skulptura za izložbu u Palazzo Comunale u Casacanditella (Chieti) u Italiji. U Italiji će žiri izabrati djela za prvu, drugu i treću nagradu. 

Zagrepčanka Vanda Bilinski (1944.) 1969. godine odlazi na privremeni rad u Švicarsku. Tamo upisuje studij i 1975. brani doktorsku disertaciju s područja organske kemije na Sveučilištu u Zürichu. Nastavlja profesionalnu karijeru u Švicarskoj na području farmaceutike i medicine. U slobodno vrijeme izrađuje skulpture od keramike i kamena. Živi i radi u Zagrebu i Zürichu. Sudjeluje na izložbi s dvije skulpture.
Zagrepčanka Željka Bratoljić-Melkay (1957) djeluje u Švicarskoj u okviru hrvatske umjetničke grupe “Kravata”. U kući njenih roditelja svoj je atelier imao slikar Hasan Ljubunčić, a u posjet su mu često dolazili tada mladi slikari Stančić, Matoša, Vejnović i studenti ALU. Mlada slikarica 1973. Pozvana je u Hlebine, kao gost u atelier naivnog slikara Ivana Generalića. Diplomirala je veterinu na Sveučilištu u Zagrebu, a 1986 je magistrirala. Doktorirala je 1994. u Zürichu. Potom upisuje potom Umjetničku školu u Zürichu, koju uspješno završava. Zajedno s drugim umjetnicama organizira manje izložbe. Objavljuje mnogo karikatura, ilustracija i crteža u novinama i knjigama, kako u Hrvatskoj, tako i u Švicarskoj. Sudjeluje na izložbi jednom slikom.
(www.croatia.ch