Nada Schönenberger-Petrak i Iris Grandić Smokvina, članice Kravate, udruge hrvatskih likovnih umjetnika u Švicarskoj izlažu na grupnoj izložbi koja traje do 10. studenoga. izloženo je 51 umjetničko djelo, slike i objekti predviđeni za Swiss Artist Contest 2012.

 

 

 

U subotu, 13. listopada 2012., posjetio sam otvorenje grupne izložbe u Galerie Del Mese-Fischer u na kojoj svoja djela izlažu i dvije hrvatske umjetnice, Nada Schönenberger-Petrak i Iris Grandić Smokvina, članice Kravate, udruge hrvatskih likovnih umjetnika u Švicarskoj.

Na izložbi koja traje od 13. listopada do 10. studenoga 2012. izloženo je 51 umjetničko djelo, slike i objekti predviđeni za Swiss Artist Contest 2012 koji su izabrani između 811 umjetničkih djela, što je velika čast za sve umjetnike čiji su radovi izabrani i izloženi pa tako i za naše dvije hrvatske umjetnice Iris i Nadu koje su ušle među 51 izabranih.
U najnovijem broju časopisa Futuro, izdavačke kuće Del Mese-Fischer Verlag, lijepo je opisan Swiss Artist Contest 2012 i objavljene fotografije s izložbe.
Pozvavši umjetnice, umjetnike i posjetitelje na okup, uvodnu riječ na otvaranju je održao Adriano Stutz, predsjednik KFI Kultur Foruma International.

Za zakusku i piće pobrinuo se osobno sin vlasnika galerije Michael Del Mese sa suprugom Tatjanom, Hrvaticom s otoka Visa, koji su veliku pomoć imali u trojici svojih marljivih sinova, koje je mama naučila hrvatski pa smo s njima mogli razgovarati i na hrvatskom jeziku.
Tekst: Zvonimir Mitar

Pogledajte fotogaleriju na www.croatia.ch