Gosti pete Hrvatske večeri u organizaciji HKM Zug bili su Mate Bulić i Dražen Zečić, a nastupili su i članovi HKUD-a Posavina Zürich-Baden. Prihod ove večeri bio je namijenjen za Majčino selo u Međugorju, gradnju crkve u Tušiloviću i Dječje sirotište u Betlehemu

 

Peta po redu Hrvatska večer u organizaciji HKM Zug održana je 22. rujna 2012. u dvorani Waldmannhalle u Baaru, koja je ovaj put doslovno bila popunjena do posljednjeg mjesta. Glavni gosti ove godine bili su Mate Bulić i Dražen Zečić – vrlo dobro poznata i popularna imena naše estrade. Kao posebni gosti nastupili su članovi HKUD-a Posavina Zürich-Baden. Nastupom glazbenog dueta Ida & Marija iz Siebnena započeo je zabavni program 5. Hrvatske večeri. Druga točka programa je bio nastup pratećeg sastava Mate Bulića koji su spletovima popularnih zabavnih pjesama podigli mnogobrojne plesače na noge.
Nakon izvođenja Lijepe naše voditeljski duo, Martina Josić i Silvana Medić, najavile su fra Radu Vukšića, voditelja HKM Zug, koji je nakon kraćeg prigodnog govora službeno otvorio 5. Hrvatsku večer. Fra Rade je najavio da je cjelokupni prihod ove večeri namijenjen u humanitarne svrhe – Majčinom selu u Međugorju, te za gradnju crkve u mjestu Tušilović na Kordunu u Hrvatskoj. Utržak od prodaje kolača biti će osobno uručen Dječjem sirotištu u Betlehemu, kojeg će HKM Zug posjetiti u sklopu predstojećeg hodočašća u Svetu zemlju od 24. rujna do 2. listopada 2012.
Članovi HKUD-a Posavina Zürich-Baden su, uz zvuke violine i šargije, otplesali nekoliko kola u svojim šarolikim i živopisnim nošnjama. Poslije nastupa folkloraša Srećko Karić, dragovoljac Domovinskog rata, predstavio je knjigu Preživio sam Vukovar i Ovčaru autora Vilima Karlovića. Potom su nastupili Bulić i Zečić. Vesela atmosfera u dvorani potrajala je sve do ranih jutarnjih sati.
Slijedeća, šesta po redu Hrvatska Večer održati će se 21.09.2013. u istoj dvorani. Pogledajte fotogaleriju na http://www.hrvati.ch

Tekst: Miroslav Belošević