Zgrada nove Centralne europske banke dobiva konture, a vrlo značajni kotačić u cijelom arhitektonskom projektu je Vanja Vrsalović. Kći Bračanina i Zagrepčanke arhitekturu je završila u Darmstadtu, a svaki svoj odmor provodi u Hrvatskoj, gdje je i rođena

Zgrada nove Centralne europske banke, vrijedna 1,2 milijarde eura, u Frankfurtu na Majni dobiva konture, a vrlo značajni kotačić u cijelom arhitektonskom projektu je Bračanka, Vanja Vrsalović. Mnogi kažu kako je ovo zdanje po svojoj moći i značaju novo srce Europske unije. I dok graditelji, projektanti i financijeri planiraju njezino svečano otvorenje 2014. godine, šarmantna Dalmatinka Vanja ima pune ruke posla. S kolegama iz tima koji čine desetak vrsnih stručnjaka svakodnevno nadzire radove, planira i najsitnije detalje na projektu, jer jednostavno tu ne smije biti greške.
– Već desetak godina kao arhitektica sam zaposlena u CEB-u u Frankfurtu, gdje su investitori zemlje EU imali posve jasan cilj-izgraditi novu zgradu impozantne centralne banke. Otvorenje će biti 2014. godine i svakako će predstavljati veliki uspjeh kako za EU, za Njemačku, kao i za sam grad Frankfurt, misli arhitektica Vanja.
– Arhitekturu sam završila u Njemačkoj, u Darmstadtu. Nakon toga mislila sam se vratiti u Hrvatsku ili otići u Ameriku, ondje sam imala rodbinu i odlično govorila engleski. No, ipak sudbina je htjela da dobijem posao u Frankfurtu. Otac mi je s Brača, a majka Zagrepčanka i svaki svoj odmor provodila sam u Hrvatskoj, gdje sam i rođena.
– Naši radnici jako su vrijedni i cijenjeni u Njemačkoj. Kada idem po gradilištu često ih čujem, prepoznajem i cijenim taj njihov mukotrpni rad. Nedavno mi je netko je iz grupe naših ljudi na gradilištu dobacio: “Gle, naša mala, što ona radi tu”. Slatko sam se nasmijala, a što drugo mogu, kaže simpatična i marljiva arhitektica Vanja.
(http://www.croatia-presse.de)