I ove je godine Hrvatska udruga Dubrovnik iz Lime u suradnji s biskupskim vikarom za Hrvate u Peruu i Južnu Ameriku mons. Dragom Balvanovićem organizirala bogati program

Ovdje, u Peruu, svake godine slavimo blagdan svetog Blaža. Tim povodom i ove je godine Hrvatska udruga Dubrovnik iz Lime u suradnji s biskupskim vikarom za Hrvate u Peruu i Južnu Ameriku mons. Dragom Balvanovićem organizirala bogati program.
U nedjelju, 1. veljače u hrvatskom vikarijatu svetog Leopolda Mandića održala se sveta misa u čast svetog Blaža. Misa je bila na hrvatskom i španjolskom, a nazočio je veliki broj članova hrvatske zajednice u Peruu. Naravno, mons. Drago Balvanović je svima blagoslovio grla. Nakon mise slijedio je mali prijem u župnom salonu.
Na sam blagdan, 3. veljače opet je održana misa u čast svetoga Blaža.

U petak, 6. veljače, u Zajednici Hrvata Dubrovnik organizirala se fešta koja je započela s prijamom na terasi kluba. Tijekom večeri nazočnim je u ime uprave kluba dobrodošlicu uputio predsjednik kluba Luka Baraka i potpredsjednik Franjo Kurtović.
Počasni gosti bili su veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Čileu koja svojom jurisdikcijom pokriva i Peru, gospođa Nives Malenica, predsjednica žena zastupnica u peruanskom kongresu Luisa Maria Cuculiza, predsjednica Vijeća javnih bilježnika Perua Roxana Del Aguila-Petrović, Ivan Ivin i predstavnici nekih stranih veleposlanstava u Peruu i nekoliko Hrvata iz Ekvadora.
Priznanja za svoj izvanredni rad i doprinos dobili su Ante Milić, Ivo Guriš, Dagny Spoja i Luisa Maria Cuculiza.
Proslavu je uveličao orkestar koje je svirao peruanske pjesme i neke naše, Marijana i Večeras je naša fešta….. Na fešti se okupilo oko 250 uzvanika a među njima veliki broj mladih ljudi koji su budućnost naše zajednice. Bili smo na drugom kraju svijeta, ali vrlo blizu domovini.

Tekst: Mirko Luka Lissa Vodanovic