Fra Ivica Jurišić, inače član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, od 2005. godine vodio je župu sv. Nikole Tavelića sa sjedištem u Rotterdamu, koja obuhvaća područje cijele Nizozemske. Naslijedio ga je fra Juro Tokalić, bivši misionar u Keniji

 

 

Doba je maškara, poklada, fašnika… Vrijeme je to maskiranja i ludih zabava. Ljudi od davnina vjeruju da ih maske štite od nesreća, prirodnih nepogoda, loše sreće to jest svega lošeg što ih može snaći i čega se boje.
Kako bi nastavili tradiciju maskiranja i zabave, HR Mladež i ove godine priprema feštu za stare i mlade, 9. veljače 2013. godine. Kao i prošle godine, pripremili su puno iznenađenja. U svemu tome pomoći će im EUROart Band i DJ Josip.
Zabava će biti u Sunrise Zalencentrumu, Galvanistraat 150, Rotterdam. Za sve informacije obratite se putem Facebooka: HR Mladez NL ili na e-mail info@hrmladez.nl


Fra Ivica Jurišić odlazi na dužnost u Njemačku
Fra Josip Bebić, ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu nazočio je nedjeljnom euharistijskom slavlju 13. siječnja koje je predvodio zajedno sa svojim domaćinima, fra Ivicom Jurišićem i fra Jurom Tokalićem.
Na svetoj misi svečano je završena primopredaja dužnosti u Hrvatskoj katoličkoj župi svetog Nikole Tavelića u Rotterdamu. U prisutnosti velikog broja vjernika, ovom svečanom misnom slavlju nazočili su i djelatnici Veleposlanstva RH u Den Haagu na čelu s veleposlanicom mr. sc. Vesnom Mrđen Korać.
Fra Ivica Jurišić, inače član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, od 2005. godine vodio je župu sv. Nikole Tavelića sa sjedištem u Rotterdamu, koja obuhvaća područje cijele Nizozemske. Uz skromne darove, koje je uručio fra Josip Bebić, Hrvatska mladež, ostali župljani i gosti, fra Ivica se obratio svima nazočnima.
Prisegom danom pred novim župljanima fra Juro Tokalić je i službeno je preuzeo dužnost župnika župe svetog Nikole Tavelića. Fra Juro Tokalić je bivši misionar u Keniji.
(http://www.crowc.org)