Na izborima za 81 parlamentarnog zastupnika sudjelovalo je sedam koalicija, pet stranaka i jedna skupina građana. HGI, politički predstavnik Hrvata u Crnoj Gori, najvjerojatnije će osvojiti jedno zastupničko mjesto, koliko je imala i u prethodnom sazivu kada je bila u koaliciji s vladajućim strankama.

 

Prema prvim neslužbenim rezultatima koje je 14. listopada objavio CEMI na uzorku od 94 posto na izborima u Crnoj Gori Koalicija za europsku Crnu Goru osvojila je 45,4 posto glasova i 39 mandata, Demokratski front 23,9 posto i 20 mandata, SNP 10,6 posto i 9 mandata, Pozitivna CG 8,6 posto i 7 mandata, Bošnjačka stranka 4,5 posto i 3 mandata, Hrvatska građanska inicijativa 1, Forca 1, i Albanska koalicija 1 mandat.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori jučer je glasovalo 70,3 posto građana, objavio je Centar za monitoring, pravo glasa imalo je 514. 055 tisuća birača. Na izborima za 81 parlamentarnog zastupnika sudjelovalo je sedam koalicija, pet stranaka i jedna skupina građana.

Manjinske stranke na izborima nastupale su samostalno. Hrvatska građanska inicijativa (HGI), politički predstavnik Hrvata u Crnoj Gori, najvjerojatnije će osvojiti jedno zastupničko mjesto, koliko je imala i u prethodnom sazivu kada je bila u koaliciji s vladajućim strankama.

Prema podacima Centra za monitoring (CEMI) na lokalnim općinskim izborima u Kotoru, na osnovi obrađenih 35,2 posto biračkih listića, DPS osvojila je 13 mandata, Demokratski front 5, SDP 4, SNP 4, Pozitivna CG 3, LP 2 i HGI 1 mandat.

Prema neslužbenim podacima na lokalnim izborima u Nikšiću DPS-SDP nije osvojila većinu ali jest u Budvi.
(Radio Dux)