Članovi KUD-a “Kamen” iz Sirača sudjelovali su kao glavni gosti iz Hrvatske na 39. Kanadsko-hrvatskom folklornom festivalu u Ottawi. Nazočio mu je i biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij RH, koji je jedanaest godina bio na službi u hrvatskim župama u Kanadi

KUD “Kamen” iz Sirača boravio je tjedan dana u Kanadi, gdje su članovi KUD-a sudjelovali kao glavni gosti iz Hrvatske na 39. Kanadsko-hrvatskom folklornom festivalu u Ottawi. Imali su vrlo sadržajan program koji im je organizirala hrvatska zajednica u Ottawi, a Veleposlanstvo je pomoglo u organizaciji njihovog posjeta Parlamentu Kanade i rezidenciji generalnog guvernera Kanade.
Prilikom razgledavanja zgrade Veleposlanstva 16. svibnja 2013. su domaćini upriličili i manji domjenak za goste iz Hrvatske, koji su tom prigodom izveli nekoliko pjesama iz njihovog bogatog repertoara. Njime su kasnije oduševili publiku na samom Festivalu koji je bio održan na najprestižnijoj lokaciji glavnoga kanadskog grada, NAC-u (National Art Centre), 18. i 19. svibnja 2013.
Biskup Juraj Jezerinac, vojni ordinarij Republike Hrvatske, je u pratnji svećenika iz Ottawe vlč. Adama Tabaka posjetio Veleposlanstvo RH u Ottawi 17. svibnja 2013., te se susreo s djelatnicima. Biskup Jezerinac je u Ottawi nazočio 39. Kanadsko-hrvatskom folklornom festivalu.
Biskup je, naime, u Kanadi od 1980. do 1985. bio kapelan hrvatske župe Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu; od 1985. do 1986. upravitelj župe u Oakvilleu, a od 1986. do 1988. kapelan u Hamiltonu. Od 1988. do 1991. bio je župnikom hrvatske župe u Oakvilleu. Vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj imenovan je 1997., a službu je preuzeo 18. kolovoza iste godine.

Pogledajte fotografije