Na druženju su uz predstavnike Hrvatskog narodnog doma u Hamiltonu – najstarije hrvatske kulturne udruge u Kanadi koja ove godine slavi 85 godina postojanja, bili i predstavnici najmlađeg udruženja – Napretka, koji slave 10 godina svoga postojanja

U nedjelju, 27. siječnja u Hamiltonu je u župi sv. Križa ponovno održan tradicionalni godišnji susret voditelja tamošnjih hrvatskih udruga. Kao i prijašnjih godina na susret je na inicijativu mjesnog župnika vlč. Marijana Mihokovića pozvao aktivni župljanin Nikola Ciglar, bivši koordinator hrvatskih udruga u Hamiltonu. Odazvalo se petnaestak voditelja ili njihovih zamjenika. Zajedno su slavili misu, a potom su se okupili na zajedničkom objedu u donjoj župnoj dvorani.
Poslije objeda nazočne je pozdravio vlč. Mihoković, a potom je Ciglar obrazložio motive ovakvih susreta i pozvao predstavnike da se sami predstave i iznesu ono što ih momentalno zaokuplja. Pošto je svaki od njih iznio svoje misli i planove za ovu godinu, gradonačelnik Hamiltona, i sam hrvatskog podrijetla, Robert Bratina, iznio je koliko mu je stalo da kao Kanađanin hrvatskih korijena istakne tko je i odakle su mu korijeni, gdjegod je to prikladno. Posebno je ponovno istaknuo želju da se za sljedećeg posjeta Hrvatskoj susretne s gradonačelnikom glavnog grada Hrvatske.
Na druženju su bili predstavnici Hrvatskog narodnog doma u Hamiltonu – najstarije hrvatske kulturne udruge u Kanadi koja ove godine slavi 85 godina postojanja , do najmlađeg udruženja Hrvata na ovom prostoru, Napretka, koji ovdje slave 10 godina svoga postojanja.
Uz zajedničku fotografiju za uspomenu – istaknuta je želja da se na ovakvim prigodama sljedeće godine nađu i hamiltonski mjesni biskup te barem predstavnici hrvatskog poslanstva u Missisaaugi.
(kta)