Na Zimskoj školi folklora u Koprivnici podučavat će se plesovi, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga panonskoga područja. Organizatorica Škole je Srebrenka Šeravić, rukovoditeljica Matičina odjela za kulturu, a voditelj Andrija Ivančan

Hrvatska matica iseljenika poziva na Zimsku školu folklora, od 3. do 12. siječnja, u Koprivnicu. Organizatorica Škole je Srebrenka Šeravić, rukovoditeljica Matičina odjela za kulturu, a voditelj Andrija Ivančan.
Na Zimskoj školi folklora podučavat će se plesovi, nošnje, pjesme i glazbala hrvatskoga panonskoga područja, odnosno narodni plesovi Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, područja Županje i Vinkovaca te Srijema. Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH.
Uz praktična plesna predavanja, održat će se i predavanja o narodnim nošnjama i pjesmama panonskoga područja, te predavanja o plesnom pismu – kinetografiji i osnovama notnoga pisma. Škola je namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških skupina. Uz Andriju Ivančana, predavanja na Školi će održati i drugi hrvatski folklorni stručnjaci: Slavica Moslavac, Miroslav Šilić, Nenad Sudar, Ratko Poznić, Mišo Šarošac, Goran Knežević, Kristina Benko Markovica, Katarina Medarić, Tibor Bün, maestro Siniša Leopold, Vjekoslav Martinić. Glazbeni korepetitori su Lana Moslavac i Antun Kottek.
Polaznici mogu izabirati jednu od tri ponuđene tri grupe: ples, sviranje tambura i svirane hrvatskih tradicijskih instrumenata. Svečana završna priredba polaznika održat će se 12. siječnja 2016.

Ovako je bilo prošle godine (www.play.tojsiab.com), (www.play.tojsiab.com2)

Tekst: Srebrenka Šeravić