Glavna tema razgovora bile su pripreme za nadolazeći 52. Omladinski tamburaški festival HBZ-a na kojem se će sudjelovati 15 folklornih skupina Zajednice i jedna iz Hrvatske, a koji organizira HMI 

Glavna tajnica i rizničarka Hrvatske bratske zajednice u Americi Bernadette M. Luketich je tijekom svog boravka Hrvatskoj, 4. prosinca, posjetila i Hrvatsku maticu iseljenika. Tom prigodom sastala se s Mijom Marićem, ravnateljem Hrvatske matice iseljenika. Sastanku su nazočili zamjenik ravnatelja Ivan Tepeš, rukovoditeljica Odjela za informiranje Mirjana Piskulić i voditeljica Ureda ravnatelja Lana Šaš.
Bernadette M. Luketich je čestitala Miji Mariću na preuzimanju dužnosti ravnatelja Hrvatske matice iseljenika. Govorila je o povijesti i današnjim aktivnostima Zajednice te izrazila vjeru da će suradnja između dviju organizacija biti i dalje uspješna i plodonosna.
Glavna tema razgovora bile su pripreme za nadolazeći 52. Omladinski tamburaški festival HBZ-a koji će se ovoga ljeta održati u Zagrebu, a koji organizira Hrvatska matica iseljenika. Na festivalu će sudjelovati 15 folklornih skupina Hrvatske bratske zajednice iz Sjedinjenih američkih država i jedna iz Hrvatske.
Očekuje se da će iz Sjedinjenih država doći oko 1500 do 2000 gostiju, od kojih će većina prije ili nakon festivala otići na organizirane dvotjedne turneje po Hrvatskoj.
Mijo Marić je istaknuo važnost suradnje Hrvatske matice iseljenika s Hrvatskom bratskom zajednicom kao najvećom i najstarijom organizacijom u hrvatskom iseljeništvu, zahvalio na iskazanom povjerenju i tome što su Hrvatsku maticu iseljenika izabrali za partnera u organizaciji festivala te prihvatio poziv da posjeti glavni ured Hrvatske bratske zajednice u Pittsburghu.

Tekst: Mirjana Ana-Maria Piskulić; Fotografija: Snježana Radoš