Peti „Mikrofon je vaš“ održan je u Bürgersaalu u Tammu, gdje se za nagrade borilo dvanaest natjecatelja. Treće mjesto osvojio je Chris Brane s DJ Cromagom, a druga je bila Vlatka Linarić iz Kölna

Peto izdanje popularnog pjevačkog natjecanja „Mikrofon je vaš“ održano je u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Ludwigsburg. U dvorani Bürgersaal u Tammu ukupno dvanaest natjecatelja pokazalo je svoje pjevačko i glazbeno umijeće. Uz mnogobrojne ostale programske točke, pjesme i nastupe publika se i ove godine odlično zabavila.
Kroz program na pozornici u Tammu vodili su Slavica Novosel i Martin Miletić. U ime organizatora goste je pozdravio fra Ante Maleš. Nakon pozdravne riječi generalnog konzula u Stuttgartu, Ante Cicvarića, program je otvorio talentirani Mario Antonio Kovačević na violini. Uslijedio je zatim nastup sjajnog dječjeg zbora HKZ Ludwigsburg „Slavuji“.
Kako bi natjecateljima bilo što lakše stupiti na pozornicu, prve pjesme su otpjevali gosti iz Hrvatske i članovi stručnog žirija Marko Tomasović, Izabela Martinović i Luka Nižetić. Zagrebački skladatelj Tomasović izveo je svoju autorsku pjesmu „Tamo di je domovina“ koju u originalu izvodi Alen Nižetić, Izabela se odlučila za poznati hit grupe „Stijene“, a Luka Nižetić izveo je svoju uspješnicu „Proljeće“.
Prvi su u duetu nastupili Dominik Heppner i Mirko Bradić, zatim su redom pjevali Ante Divić, Mihajela Nosić, Manuela Matijašević, Martina Jurić, Mirko Čubela, Mile Herceg, Nicole Bauer, Vlatka Linarić, Martina Dušpara i Chris Brane (ft. DJ Cromag).
Prije proglašenja pobjednika u Tammu je priređen i spektakularni show program. Apsolutni hit bio je nastup pobjednika MJV 2008. Blage Galića i grupe Soultrip. Pjesmom „Jedina“ i s još nekoliko stranih hitova dečki iz Soultripa su oduševili publiku i bez daha ostavili i stručni žiri.
Nestrpljivo se iščekivalo proglašenje pobjednika, a lijepi uvod dao je emotivnim riječima zahvale fra Ante Maleš. Voditelji Slavica Novosel i Martin Miletić obznanili su kako je treće mjesto stručnog žirija i sate pjevanja osvojio Chris Brane s DJ Cromagom za izvedbu „Srce vatreno“, dok je druga bila Vlatka Linarić iz Kölna za izuzetnu izvedbu pjesme Ivane Marić čime je osvojila trodnevni workshop pjevanja, koreografije i glume u Stage School Hamburg.
Prvu nagradu publike (jednotjedni boravak u zadarskoj Villi Triton) i prvu nagradu stručnog žirija (single pjesma skladatelja Marka Tomasovića i glazbenog producenta Alexandra Valenčića, fotoshooting i fotodizajn cd naslovnice Damira Čuljka, cd cover design grafičarke Maje Novosel) osvojio je Mile Herceg iz Stuttgarta za svoju interpretaciju Gibonnijeve „Činim pravu stvar“.
Veliki, zapravo ogromni kompliment za sjajno odrađen posao tijekom cijele priredbe „Mikrofon je vaš“ pripada pratećem Abstract bendu u sastavu : Mario Herceg, Daniel Rudolph, Kristijan Pločkinjić i Saša Amić (vokal).
Pogledajte fotografije na crodnevnik
Tekst i fotografija: Edi Zelić