Dosadašnji voditelj zajednica fra Ivan Gavran vodio ih je devet godina, a vraća se na pastoralnu službu u domovinu. Novi voditelj dosad je obnašao službu župnika Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića u Nizozemskoj

 

Od službe voditelja hrvatskih katoličkih zajednica sv. Leopolda Mandića u Geislingenu i bl. Jakova Zadranina u Göppingenu oprostio se fra Ivan Gavran, a u službu novog voditelja zajednica uveden je fra Ivica Jurišić.
Na svečanim misnim slavljima u nedjelju, 30. rujna u crkvi Sv. Marije u Geislingenu a.d. Steige i crkvi Krista Kralja u Göppingenu vjernici hrvatskih katoličkih zajednica sv. Leopolda Mandića u Geislingenu i bl. Jakova Zadranina u Göppingenu oprostile su se od dosadašnjeg voditelja zajednica fra Ivana Gavrana, člana Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, koji je zajednice vodio devet godina, a koji se vraća na pastoralnu službu u domovinu. U službu je uveden fra Ivica Jurišić, član Franjevačke provincije sv. Križa Bosne Srebrene, koji je dosad obnašao službu župnika Hrvatske katoličke župe sv. Nikole Tavelića u Nizozemskoj i dušobrižnika za Hrvate katolike pritvorenike u Pritvorskoj jedinici u Scheveningenu.
Misna slavlja predvodio je o. Gavran, a propovijedao je ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu fra Josip Bebić, koji je ujedno razriješio o. Gavrana službe, a u službu je uveo o. Jurišića. Prenio je pozdrave i dobre želje hrvatskih kardinala i (nad)biskupa, te posebno predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferenicije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu mons. Pere Sudara. Prigodu riječ uputili su i predstavnici tih hrvatskih zajednica, susjednih hrvatskih zajednica Aalen i Heidenheim, predstavnici njemačkih župa u Geislingenu i Göppingenu i drugi.
Fra Ivica je rođen je1972.godine u Požegi, gdje je završio osnovnu školu. Franjevačku klasičnu gimnaziju završio je u Visokom. Filozofiju i teologiju studirao je u Sarajevu i Zagrebu, a za svećenika je zaređen u Sarajevu 2000. godine. Pastoralno je djelovao u Kiseljaku, Ovčarevu, Motikama, Stratinskoj, Banjoj Luci – Petrićevcu. Godine 2005. preuzima vodstvo Hrvatske katoličke župe u Nizozemskoj i službu dušobrižnika za Hrvate katolike pritvorenike u Pritvorskoj jedinici u Scheveningenu.

 

Tekst i fotografija: Adolf Polegubić