Na gala večeri 8. ožujka će nastupiti tamburaši i folkloraši iz Gradišća, Mađarske i Slovačke. Među njima i folklorni ansambli Kolo Slavuj, Hajdenjaki, Gradničari i Hatsko Kolo. Osim toga, nastupit će i Gazde, Kićo i Maja Šuput

Cijeli niz folklornih i tamburaških grupa gradišćanskih Hrvata priprema se na sudjelovanje u televizijskoj emisiji Hrvatske radiotelevizijie “Lijepom našom”. Snimanje ove glazbene emisije s nazočnom publikom bit će 8. ožujka u Šopronu, kazao je Stanko Horvath, predsjednik Hrvatskoga kulturnoga društva, suorganizatora s austrijske strane.
Emisija “Lijepom našom”emitira se svaku subotu na HTT-u i putem satelita od Amerike do Australije, pa će se i gradišćanski Hrvati moći prezentirati širom svijeta. Na gala večeri 8. ožujka će nastupiti tamburaši i folkloraši iz Gradišća, Mađarske i Slovačke. Među njima i folklorni ansambli Kolo Slavuj, Hajdenjaki, Gradničari i Hatsko Kolo. Osim toga, nastupit će i Gazde, Kićo i Maja Šuput.
Prodaja ulaznica je počela. Ured Hrvatskoga kulturnoga društva je otvoren od ponedjeljka do petka dopodne. Karte se moru kupiti i u MKD dvorani u Šopronu.
(Hrvatska redakcija ORF-a)