Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni

Iz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.
Od događaja iz opće Crkve ističe ona o kršćanima koji žive u stalnom strahu i pod teškim pritiscima u Iraku i Egiptu. Tu su i brojne vijesti iz života domovinske Crkve, u kojoj je krajem siječnja održan 53. teološko-pastoralni tjedan o temi «Vjera u Boga Spasitelja danas». U novom dvobroju može se pročitati i iscrpan razgovor s doc. dr. Igorom Kanižajem, predsjednikom Društva za komunikaciju i medijsku kulturu u kojem ističe kako se u Hrvatskoj događaju veliki medijski propusti. Tu je i poruka pape Benedikta XVI. za 99. svjetski dan selilaca i izbjeglica 2013. Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, gdje su održane brojne proslave, obnove, hodočašća i slavlja. Dr. Ivan Bodrožić u 2013. godini započeo je svoje teološke osvrte o Godini vjere, ovoga puta pišući o Vratima vjere. Tu je i rubrika za najmlađe Dječji kutak, u kojoj se na djeci pristupačan način govori o hrvatskom novcu – kuni. U rubrici Svijet mladih – Jugendwelt na hrvatskom i njemačkom jeziku donosi se dvanaest duhovnih misli za 12 mjesecu 2013. godine. Delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj Poruci na njemačkom jeziku ovoga puta piše na početku korizme o vremenu posta, a doneseni su i podaci o stanju Katoličke Crkve u Njemačkoj.
Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić osvrćući se u uvodniku na aktualnu temu zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj, ističe kako Hrvati u Njemačkoj, poglavito oni koji su povezani s hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama, njeguju svoje tradicionalne hrvatske i katoličke vrijednosti te kako ih veseli sve dobro koje se u domovini događa, ali i žalosti sve ono što nije dobro.

Tekst: Adolf Polegubić