Golemi turistički katalog „Neodoljiva Hrvatska“, koji je kandidiran i za Guinissovu knjigu rekorda, predstavljen je ovih dana počevši od 18. kolovoza  u Dubrovniku u prostoru Luže.

Gigantski katalog širine 1398 mm, visine 1650 mm, težine 70 kg, na 378 stranica i 900 kvadrata papira opisuje vrednote Hrvatske, njezine identitetske značajke u svim područjima ljudske djelatnosti od kulturno-povijesnih znamenitosti do  gospodarstva s posebnim osvrtom na  suvremene oblike turizma. Katalog Neodoljiva Hrvatska predstavlja svojim sadržajem potpuno novo, moderno poglavlje u promidžbi Lijepe Naše kao atraktivne turističke destinacije ali i države zanimljive za poslovne investicije.
Autorica i voditeljica projekta je Sunčana Matić iz agencije LUX. Najveći katalog na svijetu plod je trogodišnjeg stvaralaštva pedesetak stručnih autora, udruga, vrhunskih fotografa i dizajnera. Iznimno zahtjevna faza tiska i dorade, tehnološki međunarodno konkurentan proces, odrađen je fuzijom hrvatskih tiskara FED i Offset NP GTO.
Katalog je prilikom predstavljanja pažljivo pregledan i dokumentiran za potrebe potvrde u kategoriji najvećeg kataloga na svijetu, Guinness World Record direkcije u Londonu.

U katalogu je opisan značaj hrvatskog iseljeništva za kulturni identitet suvremene hrvatske nacije, koji je opisala Vesna Kukavica.

Izvor: Dubrovnik.net