U sklopu 24. ATP teniskog turnira u Umagu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, održana je donatorska večer Zaklade “Hrvatska bez mina”.

U sklopu 24. ATP teniskog turnira “Vegeta Croatia Opena” 27. srpnja održana  je u Umagu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, donatorska večer Zaklade “Hrvatska bez mina”. Time je nastavljena tradicija ove hvalevrijedne akcije koju zajednički organiziraju Zaklada za humanitarno razminiranje “Hrvatska bez mina” i “Vegeta Croatia Open”, na kojoj se prikupljaju sredstva za razminiravanje Hrvatske, a započela je prije tri godine. Ustvrdivši da se radi o iznimno značajnoj akciji predsjednik Ivo Josipović je novinarima istaknuo da ona osim plemenitosti organizatora pokazuje i solidarnost među županijama, u ovom slučaju Istarske i Ličko-senjske.

Nakon što su prošle godine prikupljena sredstva uložena u projekt razminiravanja područja kod Smiljana u Lici, nedaleko rodne kuće jednog od najpoznatijih znanstvenika i izumitelja 20. stoljeća Nikole Tesle, sredstva prikupljena ove godine bit će uplaćena za razminiravanje područja Ličko-senjske županije.

“Riječ je o projektu koji senzibilizira javnost, a samo u posljednje dvije godine prikupili smo oko 400 tisuća kuna”, istaknula je upraviteljica Zaklade “Hrvatska bez mina” Đurđa Adlešić zahvalivši se pritom predsjedniku države na pokroviteljstvu.

(Hina)