Mladi hrvatski nogometaš Dominik Martinović od iduće sezone će nositi dres Bayern Münchena, a od VFB Stuttgarta oprostio se osvajanjem njemačkog prvenstva, i to već sedmoga u povijesti kluba. Njegov suigrač Adrian Grbić, koji je i postigao gol za VFB u Berlinu, inače brani reprezentativne boje Austrije

Mladi hrvatski nogometaš Dominik Martinović od iduće sezone će nositi dres Bayern Münchena! Iznimno talentirani 16-godišnji napadač ponikao je u redovima VFB Stuttgarta, gdje je godinama dominirao u svim uzrastima, postizao mnogobrojne golove i izborio se za mjesto u njemačkoj U15 i U16 reprezentaciji. Svojedobno je nastupio i u sastavu Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj na turniru „Best of Cup“, gdje su ga zapazili i skauti iz Hrvatske, ali se Dominik za sada odlučio igrati u njemačkom dresu.
A Dominik se na pravi način oprostio od VFB Stuttgarta. Naime, pobjedom u gostima kod Herthe BSC Berlin rezultatom 1:0, B-juniori VFB Stuttgarta osvojili su njemačko prvenstvo, i to već sedmi put u povijesti kluba. Veliki udio u tome imao je i Dominik Martinović. I još jedan Hrvat, Adrian Grbić, koji je i postigao gol za VFB u Berlinu, a inače brani reprezentativne boje Austrije.

Doznajte više

Tekst: Edi Zelić