Radionica za izradu i rekonstrukciju hrvatskih narodnih nošnji i tradicijskih tekstilnih vještina tradicionalni je Matičin ljetni program namijenjen ljubiteljima hrvatskog tekstilnog rukotvorstva. Polaznici se mogu prijaviti za sudjelovanje najkasnije do 15. lipnja 

HMI organizira dvanaestu Hrvatsku etnoriznicu od 18. do 28. srpnja 2014. u Pučišćima na Braču, u prostorima Klesarske škole. Suorganizator programa je Posudionica i radionica narodnih nošnji iz Zagreba, voditelj etnolog Josip Forjan, a organizatorica Srebrenka Šeravić folklor@matis.hr, voditeljica Matičina Odjela za kulturu.
Radionica za izradu i rekonstrukciju hrvatskih narodnih nošnji i tradicijskih tekstilnih vještina tradicionalni je Matičin ljetni program namijenjen ljubiteljima hrvatskog tekstilnog rukotvorstva. Nudi dvije grupe predavanja: početničku i naprednu. U naprednu grupe moći će se uključiti samo oni polaznici koji su do sada već sudjelovali u ovoj radionici i stekli određena osnovna znanja.
Podučavat će se tkanje na različitim tkalačkim stanovima, krojenje, šivanje, sve vrste vezova, aplikacija i ukrašavanja, rekonstrukcija te izrada i održavanje narodnih nošnji. Na završetku programa će se održati tradicionalna izložba radova svih polaznika radionice.
Polaznici se mogu prijaviti za sudjelovanje u najkasnije do 15. lipnja 2014.

Opširnije

Hrvatska matica iseljenika
E-mail: folklor@matis.hr
Trg Stjepana Radića 3
10 000 ZAGREB
HRVATSKA / CROATIA
tel: (+385 1) 61 15 116
fax: (+385 1) 61 11 522
HMI portal www.matis.hr