Hrvatsko-talijanska udruga zajedno s Europskom komisijom i Veleposlanstvom RH u Italiji, te s Casa delle Traduzioni/Dom za prevoditelje iz Rima, te Knjižnicom Rispoli/Roma Capitale iz Rima 13. i 18. lipnja organiziraju zanimljiva događanja, uvodni tečaj hrvatskoga i pjesničku dobrodošlicu

Prvog srpnja 2013. godine Hrvatska postaje 28. punopravna članica Europske unije. S radošću obilježavamo njen ulazak a naša Hrvatsko-talijanska udruga, zajedno s Europskom komisijom i Veleposlanstvom RH u Italiji, te s Casa delle Traduzioni/Dom za prevoditelje iz Rima, te Knjižnicom Rispoli/Roma Capitale iz Rima 13. i 18. lipnja organiziraju zanimljiva događanja.

U Casa delle Traduzioni u Rimu 13. lipnja, od 17-19 sati, u sklopu aktivnosti Dobrodošla! Benvenuta Croazia nell’Unione Europea održat će se uvodni tečaj na hrvatskom jeziku. Tečaj je organiziran u suradnji s Europskom komisijom – Opća uprava za prevođenje i Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu.
Nazočne će pozdraviti Mirko Šikić, predsjednik Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu i Anna Maria Bošnjak, prevoditeljica za Nosmet Coop.
Hrvatski jezični tečaj vodi profesorica Zorka Verović, a na kraju tečaja polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju. Prigodni domjenak organiziraju Slađana Krstić i Sandra Družić.

Detaljne informacije

U Knjižnici Rispoli, 18. lipnja u 19,00 sati, će u sklopu aktivnosti vezanih za dobrodošlicu Hrvatskoj organizirana pjesnička dobrodošlica i to stihovima hrvatskih pjesnika Vlade Gotovca, Vesne Krmpotić, Borisa Marune, Vesne Parun, Josipa Pupačića i Tina Ujevića, kao i talijanskih i rumunjskih pjesnika inspirirani Hrvatskom. Sudjelovat će pjesnikinje Bazu Livia, Sarah Zuhra Lukanić i Alessandra Mattei. Glazbena priča Pap Kanuté. Domjenak pripremaju sestre Sv Jeronima, Hrvatska crkva u Rimu, a organiziraju Zrinka Bačić, Slađana Krstić i Sandra Družić u suradnji Casa delle Traduzioni u Rimu.

Veleposlanstvo RH u Italiji, Generalni konzulat u Milanu i gk Ivan-Đani Maršan, će organizirati koncert Concerto solenne kao hommage Ruđeru Boškoviću 23. lipnja u 17,00 sati u crkvi San Fedele. Pozivnica
(Hrvatsko-talijanska udruga u Rimu)