Dvodnevni posjet, na poziv Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora, saborski zastupnik i predsjednik UO HMI Ivo Jelušić i Matičin ravnatelj Marin Knezović ocijenili su očekivanim nastavkom međusobne dugogodišnje uspješne suradnje

Delegacija Hrvatske matice iseljenika je na poziv Hrvatskog građanskog društva Crne Gore prošloga vikenda bila u dvodnevnom posjetu hrvatima u Crnoj Gori. 

Posjet je započeo radnim sastankom održanim u prostoru HGD-a u Kotoru koji je razjasnio mnoge stvari oko pozicije HGD CG te su izneseni impresivni podatci o radu i ulozi HGD-a među hrvatima u Crnoj Gori.

Delegacija, na čelu s ravnateljem Marinom Knezovićem, približila je domaćinima djelovanje HMI, a posjet je doživjela kao očekivani nastavak dugogodišnje uspješne suradnje. Od iznimne je važnosti da su saborski zastupnik i predsjednik Upravnog odbora HMI Ivo Jelušić, kao i ravnatelj HMI Marin Knezović, u izravnom razgovoru mogli čuti i prodiskutirati o problematici vezanoj uz tamošnju hrvatsku manjinu. Obje strane se nadaju da će susret iznjedriti pozitivne pomake.

Posebna čast bila je prisustvovati balu HGD-a u Bačićima kod Budve, koji je održan na iznimno visokom nivou. Biti dio proslave sv. Tripuna u Kotoru za delegaciju iz Zagreba je bio doživljaj koji će pamtiti. S ponosom su bili dio povorke jedinstvenog hrvatskog bića i stoljetne tradicije.

Opširnije na portalima www.radiodux.me i www.matis.hr 

Tekst: Nives Antoljak