Programi ove kulturne, turističke i zabavne priredbe koja reprezentira Istru i njezino umjetničko stvaralaštvo, turističku ponudu, te kulturnu i gastronomsku tradiciju bit će ponuđeni publici u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici

 

Tradicionalna manifestacija „Dani Istre u Vojvodini“ bit će održana 16. i 17. studenoga 2012. godine, a programi ove kulturne, turističke i zabavne priredbe koja reprezentira Istru i njezino umjetničko stvaralaštvo, turističku ponudu, te kulturnu i gastronomsku tradiciju, bit će ponuđeni publici u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici.
U petak, 16. studenoga, u Novom Sadu bit će predstavljeni istarski suvremeni književnici Neven Ušumović, Roberta Razzi, Igor Grbić i Roberta Dubac, kojima će domaćin biti Radoslav Petković, a kao pratnja na klaviru nastupit će i Bruno Krajcar.
U petak će biti održan i program etno-gastro prezentacije istarske kuhinje „Okusi Istre“ i rock koncert u klubu SKCNS Fabrika, na kome nastupaju the Shaiones iz Opatije, odnosno grupe Novembar, Protektori i Prljavi dripci.
U subotu, 17. studenoga, gosti iz Istre nastupaju u Zrenjaninu. Predviđen je koncert kantautora Bruna Krajcara u Muzičkoj školi „Josif Marinković“, „Okusi Istre“ i nastup kantautora Elisa Lovrića i Dražena Turine.
Istog dana Istrijani su u Subotici, u Gradskoj knjižnici, gdje će nastupiti književnici: Neven Ušumović, Roberta Razzi, Igor Grbić i Roberta Dubac.
Završna priredba ovogodišnje manifestacije je izložba „Pad – san o ljudskosti ili traganje za moralnim“, koja se otvara u subotu 17. studenoga u novosadskom Muzeju Vojvodine. Devet umjetnika iz Istre predstavit će svoje radove posvećene življenju u, kako se navodi, suvremenom svijetu izokrenutih vrijednosti (Hassan Abdelghani, Tomislav Brajnović, Alen Florčić, Pino Josip Ivančić, Marina Orlić, Robert Pauletta, Borut Skok, Bojan Šumonja). http://www.zkvh.org.rs