Šestu godinu zaredom priredbu je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo „Pomurje”, a nastupima na glavnoj pozornici briljiralo je više od 150 sudionika. Ove godine predstavila se općina Nedelišće iz Međimurja sa svojim kulturnim udrugama

Šestu godinu zaredom priredbu je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo „Pomurje”. Ove godine predstavila se općina Nedelišće iz Međimurja sa svojim kulturnim udrugama. Do sada su se u Lendavi, na toj značajnoj travanjskoj manifestaciji, predstavila kulturna društva Preloga, Čakovca i Đurđevca. Prije dvije godine gostovao je i FA “LADO”.
Prošle godine je Dan hrvatske kulture bio obilježen organizacijom Sabora hrvatske kulture na kojem se prvi put predstavio Savez hrvatskih društava iz cijele Slovenije.
Manifestacija je započela u popodnevnim satima predstavljanjem Turističke zajednice i vinara Nedelišća u predvorju kulturnog doma u Lendavi, a nastavila se pozdravnim govorima počasnih gostiju: Mladena Horvata, načelnika Općine Nedelišće i vlč. Marka Zadravca, voditelja HKM u Sloveniji te domaćina priredbe, lendavskog župana Antona Balažeka i predsjednika HKD Lendava Đanina Kutnjaka.
Nastupima na glavnoj pozornici briljiralo je više od 150 sudionika. Prisutni su uživali u nastupu Puhačkog orkestra Nedelišća, folklorne sekcije sa tri plesne koreografije (Prigorje,Bunjevačko kolo i Međimurje), ženske vokalne skupine i tamburaškog orkestra KUU “Seljačka sloga Nedelišće”, vrhunskog pjevačkog zbora “Josip Vrhovski” kojemu je dirigirao profesor Branimir Magdalenić, te muške vokalne skupina “Zrinski”.
(www.mursko-sredisce.hr)