Polaznicima “Croaticuma”, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske osigurava školarinu za učenje hrvatskog jezika, smještaj u studentskim domovima i subvencioniranu prehranu. Osim u Zagrebu, od ove godine, nastava se osigurava i u drugim hrvatskim sveučilišnim gradovima: Split, Rijeka, Zadar, Osijek i Pula – ukoliko kandidati iskažu interes. Javni poziv za naknadu za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku 2013./14.godinu – na hrvatskom, engleskom, španjolskom jeziku

Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao Javni poziv za Croaticum – projekt učenja hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti između Republike Hrvatske s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je Javni poziv za dodjelu naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku 2013./14.godinu.
Prijave na natječaj se šalju do 1.srpnja 2013. godine.
Temeljni uvjet za dobivanje potpore je da su kandidati pripadnici hrvatskog naroda s prebivalištem izvan Republike Hrvatske.
Polaznicima “Croaticuma”, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske osigurava školarinu za učenje hrvatskog jezika, smještaj u studentskim domovima i subvencioniranu prehranu.
Osim u Zagrebu, od ove godine, nastava se osigurava i u drugim hrvatskim sveučilišnim gradovima: Split, Rijeka, Zadar, Osijek i Pula – ukoliko kandidati iskažu interes.
Svi oblici nastave na tečaju „Croaticum“ obuhvaćaju izvannastavne aktivnosti koje se stalno organiziraju i u koje se studenti aktivno uključuju kako bi jezik i kulturu učili na praktičan način. Organiziraju se razgledavanja Zagreba ili odlasci u druga okolna ili dalja mjesta tijekom kojih se upoznaje hrvatska kulturna povijest i baština. U svakom se semestru za studente organiziraju i kraća, jednodnevna putovanja u pojedine nacionalne parkove i hrvatske gradove. Polaznicima viših stupnjeva priređuju se odlasci na kazališne i filmske predstave, a polaznicima početnih stupnjeva nude se projekcije s prijevodom na engleskom jeziku. U svakom se semestru organiziraju i gostovanja različitih hrvatskih kulturnih djelatnika.
Doznaj više

Za akademsku godinu 2012./13. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske odobrio je 122 naknade (1 naknada = 1 semestar) za 86 pripadnika hrvatskog naroda s prebivalištem izvan RH. Polaznici Croaticuma dolaze iz različitih zemalja, sa svih kontinenata, a ponajviše ih je iz zemalja Južne Amerike(Argentina, Čile i Venezuela).
Dokumenti za preuzimanje
Doznaj više