Dokoza je novinarka i književnica, urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazina, a Caktaš liječnica, novinarka, predsjednica Hrvatske kuće München, dopredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i dopredsjednica Matice hrvatske München 

Mreža hrvatskih žena / The Croatian Women’s Network drugu godinu zaredom nominirala je žene hrvatskoga podrijetla za prestižne nagrade ”Utjecajne hrvatske žene” i ”Buduće liderice” / ”Top-20-U-20 budućih vođa”. Nagrade su i ovaj put upućivale na angažman, inovacije, vodstvo i utjecaj žena u akademskoj zajednici, humanitarnim organizacijama, oružanim snagama, poduzetništvu, umjetnosti i kulturi te sportu. U svakoj kategoriji konkuriralo je više od 70 utjecajnih hrvatskih žena diljem svijeta.

Među ženama hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva su i dobitnice Croatian Women of Influence Award/Nagrade Utjecajna hrvatska žena iz Njemačke Marijana Dokoza i Neda Caktaš

Dokoza je novinarka i književnica, urednica mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu Fenix Magazina, a Caktaš liječnica, novinarka, predsjednica Hrvatske kuće München, dopredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke i dopredsjednica Matice hrvatske München.

Nakon cjelodnevne konferencije i ove će se godine održati dodjela nagrada na svečanoj večeri prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2017. godine u Zagrebu.

Inače, Marijana Dokoza uvrštena je ove godine i među 25 istaknutih žena migrantskoga podrijetla koje žive u Mainzu. Projekt vodi Grad Mainz i organizacija “Casa del Sol” u suradnji s Uredom za migracije i integracije i Gradskim uredom za kulturu. Tim povodom u Gradskoj upravi Mainza upriličit će se izložba na kojoj će biti predstavljene. Izložbu će 19. siječnja 2017. godine otvoriti gradonačelnik Mainza Michael Ebling.
(dšš)

 
                 Dr. Neda Caktaš                                    Marijana Dokoza